Addendum

Ivana MALETIĆ


EUROPEAN GROUP
EPP
COUNTRY
Croatia

NATIONAL GROUP
Hrvatska demokratska zajednica

ATTENDANCE IN PLENARY SESSIONS +info
92%
258 out of 278 sessions attended.

PARTICIPATION IN ROLL-CALL VOTES
95%
9780 out of 10253 votes during the mandate.

SITTING INFO
Proposal for a Council decision authorising Austria, Cyprus, Croatia, Luxembourg, Portugal, Romania and the United Kingdom to accept, in the interest of the European Union, the accession of the Dominican Republic to the 1980 Hague Convention on the Civil Aspects of International Child Abduction
Committee on Legal Affairs

DATE:
Show Agenda
REFERENCE:
NUMBER:
MINUTES:
VOTES ON THIS SITTING:
A8-0451/2018. Mary Honeyball - Vote unique


WRITTEN EXPLANATION OF VOTE (A8-0451/2018)
Accession of the Dominican Republic to the 1980 Hague Convention on the Civil Aspects of International Child Abduction

Haškom konvencijom se uvodi sustav suradnje država koji je namijenjen za rješavanje slučajeva međunarodne otmice djece. Do otmica često dolazi kad su roditelji djeteta rastavljeni. Naročito kada su otac i majka iz različitih država, postoji opasnost da se manjak suradnje između tih država iskoristi za dobivanje skrbništva nad djetetom.
Cilj Konvencije je da se taj problem riješi na međunarodnoj razini te da se odredi da su nadležni sudovi i primjenjivi zakoni oni iz države u kojoj dijete boravi.
Prihvaćanjem Austrije, Cipra, Hrvatske, Luksemburga, Portugala, Rumunjske i Ujedinjene Kraljevine, Konvencija iz 1980. postala bi važeća između Dominikanske Republike i svih država članica EU-a. Smatram da je to nužno radi bolje zaštite djece u cijelom EU-u, stoga sam podržala ovo izvješće.

Date issued: January 31, 2019