Addendum
Croatia

(0 MEPs displayed)

:


Biljana
BORZAN
(none) (+) Podržavam ovo izvješće o nacrtu proračuna Unije za 2020. godinu.
Valter
FLEGO
(none)
Sunčana
GLAVAK
(none)
Romana
JERKOVIĆ
(none)
Mislav
KOLAKUŠIĆ
(none)
Predrag Fred
MATIĆ
(none) (+) Socijalisti i demokrati, osim onog za povećanje UNRWA izdvajanja, neće predlagati nikakve druge amandmane.
Također, EPP bi trebao odložiti sa strane amandman koji se odnosi na uspostavu tijela koje se bavi umjetnom inteligencijom. Stav naše grupe je da se taj amandman treba odbiti zbog toga što bi to ometalo slobodu izvršavanja zadataka u njihovom mandatu.
Tonino
PICULA
(none) (+) Glasao sam za kako bi se riješile nedoumice za nove vremenske rokove pogodne za izlazak Ujedinjene Kraljevine iz Europske unije.
Zalažem se za produljenje razdoblja primjene tih propisa. Ovaj prijedlog ima za cilj produžiti razdoblje valjanosti uredbi (EU) 2019/501 i (EU) 2019/502 za sedam mjeseci. Stoga se predlaže da se Uredba (EU) 2019/501 prestane primjenjivati ​​31. srpnja 2020., a ne 31. prosinca 2019. godine. Što se tiče Uredbe (EU) 2019/502, prijedlog za datum prestanka primjene je 24. listopada 2020., kraj ljetne sezone IATA-e 2020. Tako bi se sačuvalo prvotno predviđeno 12-mjesečno razdoblje prilagodbe.
Karlo
RESSLER
(none)
Ivan Vilibor
SINČIĆ
(none)
Tomislav
SOKOL
(none) (+) U slučaju povlačenja Ujedinjenog Kraljevstva iz Europske unije bez sporazuma potrebno je osigurati osnovnu povezanost cestovnog teretnog i putničkog prometa te osnovnu zračnu povezanost između Unije i Ujedinjenog Kraljevstva. Uredba (EU) 2019/501 i Uredba (EU) 2019/502 usvojene od strane Europskog parlamenta te Vijeća prestaju se primjenjivati 31. prosinca 2019., odnosno 30. ožujka 2020. godine. Cilj ove rezolucije jest da se dva već postojeća propisa produlje na dodatnih sedam mjeseci uzimajući u obzir temeljna načela na kojima se temelje izvanredne mjere i njihova prvotno predviđena razdoblja primjene. Također, za pravilnu provedbu navedenih propisa, potrebno je definirati razdoblje tijekom kojeg se u graničnoj regiji Irske mogu pružati usluge kabotaže u području cestovnog prometa. U skladu navedenog, podržao sam ovu rezoluciju.
Ruža
TOMAŠIĆ
(none) (+) Izlazak Ujedinjene Kraljevine iz Europske unije bez sporazuma može utjecati na usluge zračnog i cestovnog prometa između Unije i UK-a, odnosno, to bi dovelo do prekida povezanosti i ozbiljnih poremećaja cestovnog i zračnog prometa budući da će u tom slučaju UK postati „treća zemlja”. Zbog toga je potrebno osigurati osnovnu cestovnu i zračnu povezanost, kako je i predloženo Uredbom (EU) 2019/501 i Uredbom (EU) 2019/502.
No prvotno predloženi datumi primjene strogo su određeni datumom i ograničavanje razdoblja primjene bilo bi prekratko za postizanje predviđene svrhe. Zbog naknadnih produljenja datuma povlačenja predložene su promjene kojima se produljuje razdoblje primjene tih propisa. Smatram da su predložene promjene nužne za održavanja prometne povezanosti do povlačenja Ujedinjene Kraljevine.
Zato sam glasovala za usvajanje ovih izmjena.
Željana
ZOVKO
(none) (+) . – Podržala sam prijedlog proračuna EU-a za 2020. jer su odobrena sredstva uglavnom namijenjena za sljedeća prioritetna područja: održiva i uključiva ulaganja, rast i radna mjesta, migracije i borbu protiv klimatskih promjena.
Proračun EU-a za 2020. najnoviji je proračun u okviru višegodišnjeg financijskog okvira EU-a za razdoblje 2014. do 2020. Prijedlog se temelji na načelu da će Ujedinjena Kraljevina u potpunosti sudjelovati u provedbi i financiranju proračuna EU 2020., kao da je država članica. Proračun za 2020. provodit će se tijekom prve godine mandata novoizabranog Europskog parlamenta i nove Europske komisije.
Komisija smatra da je ključno da se na jesen 2019. postigne sporazum unutar Europskog vijeća o novom VFO-u, u skladu sa zaključcima Europskog vijeća iz prosinca 2018., nakon čega slijedi sveobuhvatni sporazum do kraja 2019. godine. Vijeće je usvojilo svoje stajalište o nacrtu općeg proračuna Europske unije za financijsku 2020. godinu. Prema stajalištu Vijeća, odobrena sredstva se povećavaju za +0,58 %, a odobrenja za plaćanja povećavaju se za +3,32 %, u odnosu na 2019. godinu.

List of INACTIVE. MEPs who already ended their mandate.

Dubravka
ŠUICA

88.18% votes