Addendum
Hungary

(0 MEPs displayed)

:


Attila
ARA-KOVÁCS
(none)
Andrea
BOCSKOR
(none)
Katalin
CSEH
(none)
Andor
DELI
(none)
Tamás
DEUTSCH
(none)
Klára
DOBREV
(none)
Kinga
GÁL
(none)
Márton
GYÖNGYÖSI
(none)
András
GYÜRK
(none)
Enikő
GYŐRI
(none) (+) Óriási áttörés, hogy a néppárti frakció, majd a Költségvetési Bizottság után, most az EP plenáris ülése is elfogadta: több pénzre van szükség a regionális fejlesztési programok megvalósítására 2020-ban. Ez azért fontos, mert el kell kerülni az előző többéves pénzügyi keretterv végén előállt „likviditási hiány” problémáját és biztosítani kell, hogy elegendő forrás álljon rendelkezésre a tagállami, már megvalósított projektek számláinak kifizetésére.
A 2020-as év a mostani pénzügyi keretterv utolsó éve. Ezért is kell, hogy beszéljünk arról, hogy jelenlegi formájában elfogadhatatlan a 2021-2027 közötti pénzügyi keretterv javaslata. Az Európai Bizottság tervezete kettős mércét alkalmaz, ráadásul jelentősen csökkentené a regionális fejlesztési és agrárforrásokat is. Sajnos a finn elnökség előterjesztése sem tartalmaz elfogadható javulást ezeken a területeken Magyarország számára.
Tekintettel arra, hogy az Európai Parlament plenáris ülése jelentős mértékben 3 milliárd euróval emelné a kohéziós forrásokat 2020-ban szavazatommal támogattam a jelentés elfogadását.
György
HÖLVÉNYI
(none)
Balázs
HIDVÉGHI
(none)
Lívia
JÁRÓKA
(none)
Anna
Júlia DONÁTH
(none)
Ádám
KÓSA
(none)
Csaba
MOLNÁR
(none) (+) A Bizottság javaslatot tett a Parlamentnek és a Tanácsnak az (EU) 2019/501 és az (EU) 2019/502 rendeletek módosítására.
Az Egyesült Királyságnak az Unióból történő, megállapodás nélküli kiválása hatással lenne a két fél közötti közúti és légi fuvarozásra, amelyet a továbbiakban nem alapozna meg az uniós jog. 2019 március 25-én elfogadta az (EU) 2019/501 és (EU) 2019/502 rendeleteket, a két fél közötti alapvető közúti és légi összeköttetés biztosítására. Mindkét rendelet időbeli hatálya korlátozott. A jelenlegi módosítás célja e rendeletek hatályát időben kiterjeszteni 2020 július 31-ig, illetve október 24-ig.
A Közlekedési és Idegenforgalmi Bizottság jelentésében azt indítványozta, hogy a Parlament a javaslatot fogadja el. Ennek megfelelően szavaztam.
Sándor
RÓNAI
(none)
József
SZÁJER
(none)
Edina
TÓTH
(none)
László
TRÓCSÁNYI
(none)
István
UJHELYI
(none)