Addendum
Slovenia

(0 MEPs displayed)

:


Franc
BOGOVIČ
(none) (+) Glasoval sem za predlog splošnega proračuna Evropske unije za leto 2020.
Milan
BRGLEZ
(none)
Tanja
FAJON
(none)
Klemen
GROŠELJ
(none) (+) Dopolnitvi navedenih uredb sem podprl, ker sodita v ukrepov priprav na Brexit. Sam menim, da je ključnega pomena, da se z ustreznimi in pravočasnimi ukrepi v največji možni meri preprečijo ali vsaj omilijo negativni učinki Brexita.
Irena
JOVEVA
(none)
Ljudmila
NOVAK
(none)
Romana
TOMC
(none) (+) Na glasovanju o splošnem proračunu Evropske unije za leto 2020 – vsi oddelki sem predlog podprla, saj gre za povečanje denarnih sredstev za ukrepe proti klimatskim spremembam, ki nas pestijo.
Več denarja bo tudi za program Horizon 2020, ki je največji projekt za raziskave ter inovacijo v zgodovini EU. S tem se bo izboljšala tudi konkurenčnost unije.
Naslednja prioriteta so mladi, zato bo več sredstev na voljo za programe Erasmus+ ter DiscoverEU, katera omogočata študijske izmenjave ter spoznavanje Evrope. Pomembno povišanje sredstev bo tudi pri programu Jamstvo za mlade, ki pomaga pri zaposlitvi mladih brezposelnih ljudi.
Povečanje sredstev je tudi v programih, ki pomagajo malim in srednje velikim podjetjem, v digitalizaciji, raziskavah za odkrivanje raka, migracijah in zunanji politiki. Ne sprejemamo rezov v raziskave, kohezijsko politiko ter programe, ki so ključni za srednja oziroma mala podjetja.
Milan
ZVER
(none)